Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi – Ankara
  1. Anasayfa
  2. Gezilecek Yerler

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi – Ankara

0

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi: Hukuk Tarihine Yolculuk

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi, Ankara’da 5 Nisan 2012 tarihinde Avukatlar Haftası’nda ziyarete açılmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek hukuk müzesi olma özelliği taşıyan bu müze, hukukun geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümü görsel olarak sergilemektedir. Müze, hukuk dünyasına ve hukukçulara dair çeşitli objeleri bünyesinde barındırmaktadır.

Koleksiyon ve Sergilenen Eserler

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi’nin koleksiyonunda, çeşitli dönemlere ait hukukçu giysileri, hukuksal belgeler, hukukçuların kullandığı eşyalar, diploma ve ruhsatnameler, çivi yazısı tabletler, Osmanlıca hukuk kitapları, fotoğraflar, foto kartlar ve heykeller gibi önemli eserler bulunmaktadır. Müze, mitolojiden günümüze kadar uzanan bir zaman diliminde hukuk dünyasını görsel bir yolculuğa çıkarmaktadır. Toplamda 421 adet eser müzede sergilenmektedir.

Eğitim ve Etkinlikler

Müze, eğitim etkinlikleri düzenleyerek çocuklar, gençler ve yetişkinler başta olmak üzere toplumda hukuk bilinci oluşturmayı hedeflemektedir. Bu etkinliklerde yorum ve yaratıcı düşünme ön planda tutulmaktadır. Atölye uygulamaları ile hukuk sanatının ve hukuk bilgisinin sanatla birleştirilebileceği farkındalığı oluşturulmaktadır. Böylece katılımcılar sanat ile hukuk arasındaki bağı daha yakından görebilmektedirler.

Ziyaret Bilgileri

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi, ziyaretçilere hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Müze, hafta sonları ve resmi tatillerde ziyarete kapalıdır. Ancak giriş ücreti alınmamaktadır, dolayısıyla herkes ücretsiz olarak müzeyi ziyaret edebilir. Müzenin ziyaret saatleri ve tatil günleri dışında özel etkinlikler ve sergiler de düzenlenmektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Korsan AdasI İstanbul

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir