Türkiye’nin yüzen adalarının çok olması ile ünlenen, muhteşem doğası ile bilinen Arsiyan Yaylası Karadeniz’in gözde tabiatına sahip olan mekanlarından bir tanesidir. Doğal yaşamın renklerinin bir arada toplandığı muhteşem bir tabiat sahibi olan yaylada hemen hemen her yıl yeni bir adacık ortaya çıkabilmektedir. Bu yaylayı diğerlerinden ayrı kılan ve ön planda olmasına sebep olan sadece adacıkların ortaya çıkması değildir. Yayla içinde yer alan kömür madenleri ve tuz kayaları da şöhreti bakımından önemlidir.
Arsiyan Yaylası nerededir
Artvin’in Şavşat ilçesi sınırlarında bulunan Arsiyan yaylası Gürcistan sınırı ile son bulmaktadır. Sarı cennet çiçeklerinin bol olduğu, pancarın diyarı olarak bilinen yayla yolları turizm açısından gezintiler için uygundur. Hayvancılığın yaygın olarak hissedildiği ve görüleceği yaylada etin yanı sıra göllerindeki leziz balıklarının da tadına bakabilirsiniz.
Arsiyan Yaylası nasıl gidilir
Şavşat ilçesinden ilerleyerek iki yaylanın bitiminde bulunan Arsiyan yaylası, hem otuyla, hem suyuyla hem de üzerinde bulundurduğu yüzen adalarındaki balıklarla ünlüdür. Doğal atmosferde balık yemek isteyenler için harikadır kesinlikle tavsiye ederiz.
Arsiyan Kız Gölü Efsanesi
Yayla içinde yer alan Kız Gölü buranın efsaneleri ile ünlü olmuş en meşhur gölüdür. Göl üzerinde bulunan kırmızı renklerin anlatılan efsaneden kaldığı söylenir. Efsaneye göre çobanın boğası başka bir boğa ile güreşe tutuşur. Bu güreşte çobanın boğası yenilir ve kanı göle düşür. Çoban buna çok üzülür. Gölün etrafında gezerken bir kızı görür ve âşık olur. Kızın yanına gidince kız göle atlar ve ortadan kaybolur. Kızın peşine giden çoban gölün kenarında kızın tarağını bulur ve onu alır. Kara sevdaya düşen çoban hasta olur ve yataklara düşer. Efsaneye göre tarağı yerine bırakınca çoban bu hastalıktan kurtulur. Sizde bu muhteşem Karadeniz yaylalarında tatil yapmak için hemen harekete geçebilirsiniz.