Karadeniz seyahati planlıyorsanız muhakkak Doğu Kadadeniz’in en meşhur gezi alanlarına sahip olan tarihi yapıları ile sizlerin ilgisini çeken Gümüşhane’ye gideceksiniz demektir. Kürtün Barajı yapacağınız seyahatler esnasında hem bir dinlenme alanının yanı sıra hem de balık avlayıp piknik yapacağınız bir özelliğe sahip mekanlar arasında yer alacaktır.
Harşit Çayı üzerinde kurulu olan ve bölgenin en ünlü barajlarından biri olma vasfını taşıyan doğa içinde saklı bu manzaranın doyumsuz tadına varabilirsiniz. Bölgede yer alan Alabalık çiftliklerini gezebilir, Olta balığı sevenler için neşeli dakikalar geçirebilirsiniz. Harşit çayı üzerinde yer alan Kürtün Barajı bölgenin elektrik üretimini sağlamaktadır.
Jeolojik yapısına uygun bir şekilde yapılan barajın ön kısmında bulunan beton kaplamaların yanı sıra dolgu büyük kayaları da gözlemleyebilirsiniz. 2002 yılında hizmete açılarak bölge elektriğinin sağlanması çalışmalarından sonra doğal güzelliği ile insanları kendine çeken barajın etrafında özel tesisler kurulmuştur. Büyük bir çoğunluğunun piknik ve kamp aktiviteleri için geldiği bilinmektedir.
Kürtün Barajı Nerededir?
Doğu Karadeniz’de Gümüşhane ilçesinin Kürtün İlçesindedir. Harşit çayı üzerine kurulmuş olan Doğakent Barajından sonra yapılan ikinci barajın ismidir. Kürtün ilçesinin Özkürtün beldesi sınırları içinde yer almaktadır.
Kürtün Barajına Nasıl Gidilir?
Yıllık üretimi 198 GWh enerji üreten Kürtün Barajı Gümüşhane il merkezine yaklaşık 48 kilometre uzaklıktadır. Kürtün ilçesini geçince 7 kilometre sonra sınırlarına gireceğiniz Özkürtün beldesinden sonra araçlarınız ile baraja varabilirsiniz. Yaz aylarının vazgeçilmez gezi alanlarından olan bu muhteşem manzaralı yeri gezmenizi tavsiye ediyoruz.