Alaçatı’da Gezilecek Yerler
  1. Anasayfa
  2. Gezilecek Yerler

Alaçatı’da Gezilecek Yerler

0

Alaçatı gezilecek yerler içeriğinde keyifli bir Alaçatı tatili için  gezebileceğiniz yerler için yardımcı olmak için  bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Alaçatı Sokakları

Alaçatı sokakları, Alaçatı’da gezilecek yerler arasındaki en keyifli yerlerden birisidir. Arnavut kaldırımlı dolambaçlı dar sokakları ve rengarenk kapılarıyla dikkatinizi çekecek geleneksel taş evleri ile gezi amacıyla tercih edilen en gözde yerler arasındadır.  En meşhur noktaları Kemalpaşa

Caddesi ve Hacımemiş Mahallesi’nde yer almaktadır.

Kemalpaşa Caddesi

Alaçatı sokakları ve caddeleri denildiğinde ilk akla gelen yer Kemalpaşa Caddesi olmaktadır. Alaçatı’nın en popüler ve en hareketli caddesi olan Kemalpaşa Caddesi trafiğe kapalı uzun bir sokaktır.

Arnavut kaldırımlarıyla döşeli caddenin iki tarafında da renkli yerel evler ve restoranları ile keyifli bir gezi geçirmenize yardımcı olur.

Alaçatı’da Gezilecek Yerler
Alaçatı’da Gezilecek Yerler

Hacımemiş Mahallesi

Alaçatı’nın en popüler sokağından sonra Alaçatı’nın en popüler mahallesi ise Hacımemiş Mahallesi olarak kabul edilmektedir.

Kemalpaşa nostaljik bir yapıya sahipken Hacımemiş daha günümüze yakın bir yapıya sahiptir. Kemalpaşa’da bulunan meyhane geleneksel yapıdayken, Hacımemiş’teki meyhaneler yeni nesil meyhane olarak yer almaktadır. Kemalpaşa’da yer alan restoran geleneksel, Hacımemiş’teki restoran konsept restoran yer almaktadır.

Alaçatı Evleri

Kendisine has mimari yapısı ile Alaçatı Evleri, Alaçatı sokaklarında gezinti yaptığınız anlarda içinize huzur vermektedir. Alaçatı evlerinin tarihine baktığımızda Erythrai Antik Kenti’ne kadar dayanmakta olduğunu görmekteyiz. Evlerin bugünkü yapısı ise 1800’lere uzanmaktadır. Evlerin mimari özellikleri de bu dönemin birçok özelliğini yansıtmaktadır. 1800’lerde bu bölgede Rumlar yaşamaktaydı Rumların en önemli geçim kaynağı olan Şarapçılık ile kapıları sokağa bakan, arka cephelerinde bahçe ya da bir avlu ve tarım alanı bulunan yapılar halinde bulunmaktadırlar.

Evlerin yapı malzemesinde bölgede bulunan taş ocaklarından çıkarılan ve Alaçatı taşı adı verilen taşlar kullanılmıştır. Evler renkli pencereler ve begonvillerle süslü kapıları ile rengarenk bir şölen sunmaktadır.

Alaçatı Port

Alaçatı Port bilinen diğer adıyla Alaçatı Marina, Alaçatı’nın denize kıyısı olan lük yaşam bölgesinde yer almaktadır.

Alaçatı Port’ta ne yapılabilecekler arasında denize sıfır yerlerde balık keyfi yapmak isterseniz şık ve eğlenceli meyhane veya restoranlarını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Alaçatı’da sörf yapmak için marina bölgesinde birçok sörf alanı da bulunmaktadır.

Alaçatı Yel Değirmenleri

Çok eskilerde bölgede 20 kadar değirmen bulunmaktaydı. Rumlar zamanında bu değirmenleri buğday öğütmek için kullanmışlardır. Bugün ise sadece 10 adet Alaçatı Yel Değirmeni günümüze kadar ulaşabilmiştir.

1850’lerden gelen 4 değirmen Alaçatı’yla özdeşleşmiştir. Alaçatı Yel Değirmenleri Alaçatı’da gezilecek gezilecek yerler arasında en çok tercih edilen yerler arssındadır. Değirmenaltı Meydanı’nda yer alan ve Alaçatı’nın merkezi bir noktasında yer alan değirmenleri özellikle gün batımında ziyaret etmeniz gerekmektedir

Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi)

Alaçatı’da yer alan harika eğlence alanları ve eşsiz deniz keyfi dışında bir şeyler yapmak ve bir kültür gezisi yapmak isterseniz eğer günümüzde ismi Pazaryeri Camii olarak anılmakta olan Ayios Konstantinos Kilisesi’ni kesinlikle ziyaret etmeli ve Alaçatı gezilecek yerler listenize derhal eklemelisiniz.

1874 yılında Yuhannid Halopas tarafından yığma molozlu taş tekniği ile inşa edilen Ayios Konstantines Kilisesi, Pazaryeri Camii’sini özel kılan bir camiye dönüştürülürken kilisenin doğal yapısına ve de esasına oldukça sadık kalınmıştır. Alaçatı’nın gezilecek yerlerin en özellerinden biri olan kilisede, bulunan bazı eserler namaz kılındığı esnada üzeri bir örtü ile örtülüyor. Her biri ayrı bir sanat eseri olarak gözüken ikonalar ve de üç nefli bazilika ile görenlere huzur veren beyaz rengi adeta tüm dinlerin hoşgörüsünü bizlere gösteriyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Bubi Kayak Merkezi Ağrı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir