Bodrum’un simgesi haline gelmiş olan bu tarihi yapıt Bodrum’un en önemli tarihi değerlerinden biridir. 1500‘lerde inşa edilmiş Bodrum Kalesi günümüzde sualtı arkeoloji müzesi olarak da kullanılmakta. Kalenin kendine özgü farklı özellikleri bulunmaktadır. Bunlardan biri içinde bulunan kulelere farklı isimler verilmiş olmasıdır. Kulelerin en uzunu Fransız kulesi, diğerleri ise İtalyan kulesi, Alam kulesi, Yılanlı kule ve İngiliz kulesidir. Kale günümüze kadar farklı amaçlar için kullanılmıştır koruma, hapishane bunlardan bazılarıdır. Bodrum Kalesini kimler inşa etti diye soracak olursanız, kale Rodos Şövalyeleri tarafından inşa edilmiştir.
Bodrum’da simge haline gelmiş bu kale yarım adanın tam ortasına konumlanmıştır. Şu anda da gidip Bodrum Kalesi Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bodrum Kalesi giriş ücreti güncel bilgilere göre 30 lira. Bodruma gittiğiniz de tarihi yerleri ziyaret etmek isterseniz ilk olarak buradan başlamanızı tavsiye ederim. Ege denizini ve Bodrum’un manzaralarını burada muhteşem şekilde görüntüleyebilir ve bu anları ölümsüzleştirmek için harikulade fotoğraflar çekebilirsiniz. Kış aylarında buraya gidecek olursanız bu uyarıyı okumadan geçmeyin.
Bodrum Kalesi Resimleri Büyülemeye Devam Ediyor
Pazartesi günleri bu tarihi mekanın tatil günü, planlamanızı ona göre yaparak orada mağdur olmanızı istemem. Biraz önce de dediğim gibi yarım ada da bulunan bu kalenin etrafında iki liman bulunmakta. Limanları daha iyi seyretmek ve gün batımıyla birlikte burada vakit geçirmek size oldukça keyif verecektir. Çok eski bir tarihi yapıya sahip olan bu mekan turistlerin oldukça ilgisini çekmekte ve kültürel turizm açısından da Bodrum’a büyük katkı sağlamakta.
Güzelliklerin başkenti olan Bodrum’da her açıdan turizm çok iyi şekilde yürütülmeye devam ederken nadide bulanan bu yapıtı sizin de kesinlikle görmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Müze olarak kullanılan bu kalenin içindeki bölümlerinden bahsedeyim; kalenin içinde Türk hamamı, Amphora sergilenmesi, cam salonu, cam batığı, sikke ve mücevherat salonu, Doğu Roma gemisi, Karyalı Prenses salonu, işkence ve katliam odaları gibi bölümler sergilenmekte. Farklı amaçlarla kullanıldığını biraz önce belirtmiştim müzenin bölümleri de o yüzden çeşitlilik ve farklılık gösteriyor.
Bodrum’a gelenler, genel anlamda deniz turizmini tercih etseler de Bodrum Kalesi’ne uğramadan gitmiyorlar. Siz de geldiğiniz de kesinlikle uğramadan ve fotoğraf çektirmeden buradan ayrılmayın. Bodrum size her anlamda güzelliklerini sunmaya devam ederken bunlardan mahrum kalmamak için tatil planınızı bu senelik Bodrum için planlayın. Size garanti veriyoruz pişman olmayacak burayı çok seveceksiniz. Bodrum Kalesi hakkında bilgileri bizden aldığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz ve ilk fırsatta sizi Bodrum’a bekliyoruz.