Bayburt Saat Kulesi
  1. Anasayfa
  2. Bayburt

Bayburt Saat Kulesi

0

Bayburt Saat Kulesi Bayburt ilinin tarihi ve eski sembollerinden birisidir. Merkezi yerde bulunan ve muhteşem görüntüsü ile eskileri hatırlatan bir sanat eseri diyebiliriz. Şehir içinde yer alan bölgenin etrafında birçok yerli ve yabancı ziyaretçileri ile kalabalık görüntüler oluşturmaktadır. Taş ustaları ile ünlü olan şehirde 1920’li yıllarda Muhiddin ve Bekir usta isimli iki kişinin kazandırdığı eserler arasında yer almaktadır.

Cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte inşasına başlanılan harika taş yapının saati Almanya’dan getirilmiş olup, halen faal bir şekilde çalışmaktadır. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde Muhiddin ve Bekir usta tarafından inşa edilen Bayburt Saat Kulesi toplamda 21 metre uzunluğundadır.

Üzerinde yer alan 4 farklı yönden görülen 4 saatin yanına 41 basamakla çıkılabilmektedir. Şehrin ticaret erbabının etrafında yer aldığı harika yapı ziyaretlerinde, çevrede bulunan yöresel yemekler çok hoşunuza gidecektir. Şehrin ticaret merkezi olarak da bilinen muhteşem yapının Cumhuriyet ile özdeşleşmesi de ayrı bir tarihi güzellik katmaktadır.

Bayburt Saat Kulesi 2

Bayburt Saat Kulesi Nerede?

Bayburt il merkezinde yer alan tarihi yapı Şeyh Hayran Mahallesi içinde merkezi yerde bulunmaktadır. Kulenin 4 tarafından ayrı olarak bulunan saatler tüm ziyaretçiler tarafından rahat bir şekilde görülmektedir. İlk olarak 1923 Yılı 30 Ekiminde başlanılmış ve 29 Ekim 1924 tarihinde inşaatı bitirilerek saatleri çalıştırılmıştır. Kulede kullanılan saatlerin yanı sıra mekanik aksamları da Almanya’dan getirtilmiştir.

Bayburt Saat Kulesi Nasıl Gidilir?

İl merkezinin ticaret meydanı olarak bilenen ve çoğu zaman Saathane olarak da adlandırılan yer Unutulmaz Caddesi üzerinde yer almaktadır. Araçlarınız ile şehre giriş yaptığınızda yaklaşık olarak 5 dakikalık yürüme mesafesinde olacaktır. Bayburt ilinde şehrin merkezinde bulunan yapı Yıldırım Çayının hemen yan tarafında yer almaktadır. Ve ihtişamlı yapısıyla Bayburt gezilerinde görülecek yerlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Argın Yaylası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir