Karadeniz Bölgesinde yer alan ve yeni yapılan restorasyonu ile hemen hemen her gün ziyaretçi akınına uğrayan Kıble Dağı Camii 1800’lü yıllara dayanan bir geçmişe sahip. Manzarası ve yerleşim yeri ile hayranlık uyandıran güzellikte olan bu mekanı muhakkak ziyaret etmelisiniz. Osmanlı dönemine ait mimari eserleri üzerinde taşıyan ve yönünün Kıbleye dönük olması sebebi ile bu ismi alan mekanda muhteşem bir göz ziyafeti çekeceksiniz.
Yürüyüş parkurları, mesire yerleri, konuk odaları ve tabi ki vazgeçilmez çay keyfini başka bir yerde bulamazsınız. 1300 rakım bulunan tepenin üzerinde yer alan bu muhteşem yerin ziyaretçileri her geçen gün artarak devam ediyor. Gezileriniz sırasında güzel vakit geçirebileceğiniz önemli tesislerin yapımı da ziyaretçiler için özenle hazırlanmış bir şekildedir.
Rahat ulaşım ile varacağınız Kıble Dağı Camii eski dönemlerde ahşap olarak inşa edilmiş. Ancak 1960 yılında çıkan yangın nedeni ile yeniden düzenlenerek taştan imar edilmiş. İlerleyen dönem içinde yeniden restore edilen ve Osmanlı mimarisi ile buluşturulan cami içinde konaklama ve yeme içme gibi insanların ziyaretinde ihtiyaç duyulacak her türlü tesis kuruluşu yapılmış ve geziler için uygun hale getirilmiş.
Lüks bir şekilde imarı yapılan caminin musluklarından sıcak su akmaktadır. Yöre şartlarına uygun bir şekilde düzenlenen peyzaj çalışmalarını yine cami bahçesinde görebilirsiniz. Caminin bulunduğu alandan manzaranın güzelliği sizi adeta büyüleyecektir. Kesinlikle Rize gezileriniz sırasında gezmek isteyeceğiniz yerler listesine eklemeniz gereken bir yerdir.
Kıble Dağı Camii Nerede?
Karadeniz’in yeşili ile ünlü olan Rize ilçesinin Güneysu ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Diğer bir ismi “Dua Tepesi” olarak anılan Kıble Dağı kolay ulaşımı ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Kıble Dağı Camiine Nasıl Gidilir?
Muhteşem manzarası ve konumu ile sizin de ilginizi çekecek olan bu mekana gidişlerde merkez içinden servis yapan dolmuş ve minibüsleri kullanabilirsiniz. Ancak özel aracı için gitmek isteyenler ise merkez yolundan Güneysu ilçesine buradan da yaklaşık 4-5 kilometrelik sürüş ile dua tepesine varış yapabilirler.