Ladik Gölü gelişen zamana karşı fazla ayak uyduramayan ve mahrum bırakılmış yer olarak da tanımlanabilir. Gölün en büyük özelliği birçok kuş türüne ev sahipliği yapmasıdır. Sit alanı olarak ilan edilen ve doğal yüzen adacıkların yer aldığı alan yaklaşık olarak 870 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Çevresinde çok fazla tesis bulunmamaktadır.
Tesis olmamasından dolayı doğallığını ilk günkü gibi korumayı başaran bu harika mekanın etrafı dağlık ve ormanlık alanlar ile çevrelenmiştir. Özellikle yaz aylarında balık türlerinin bol olduğu Ladik Gölü ve çevresinde çoğunlukla piknik amaçlı olarak gezintilere çok rastlayabilirsiniz. Doğal güzellikler arasında yer alan ve birde maden bulunan tabiat harikası yerde kuş gözlem evlerini de görebilirsiniz.
Zengin bir kuş türünü üzerinde barındıran gölün en ünlü tespiti ise 1997 yılında kurulan kuş gözlem evi içinde yer almaktadır. Yeşillikler arasında muhteşem bir görüntüye sahip olan yüzen adacıklar en çok ilginizi çekecek olan gezintiler olacaktır. Güneşin doğuşu ve batışı gibi manzaralı resimlerin bol çekildiği yörede, balık avcılığı yapanları da resmedebilirsiniz. Resim çekmek için bundan daha doğal bir alan bulamazsınız.
Ladik Gölü Nerede?
Su kayağı, Sörf ve yelkenli gibi su sporlarının yapılabildiği doğa harikası yer Samsun ilinde bulunmaktadır. Samsun ilinin Ladik İlçesi sınırlarında bulanan göl muhteşem doğallığını günümüzde bile korumaktadır.
Ladik Gölüne Nasıl Gidilir?
İl merkezine 80 kilometre uzaklıkta olan göl, ilçe merkezine ise 10 kilometre mesafededir. Samsun-Havza karayolu üzerinden özel araçlarınız ile bölgeye rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Yol her mevsim açıktır.