Olympos’ta Ne Yapılır?
  1. Anasayfa
  2. Gezilecek Yerler

Olympos’ta Ne Yapılır?

0

Olympos Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçelerinin arasında yer alır. Kent merkezine yakın olması dolayısı ile ulaşım noktasında hiç zorlanmazsınız. Eğer toplu taşıma ile geliyorsanız, Antalya otogarından kalkan otobüsleri kullanmanızı öneririm. Yok zaten kendi aracınızı kullanıyorsanız tabelaları takip etmeniz yeterli olacaktır. Keyifli bir tatil için Olympos harika bir tercih olacaktır.

Olympos Hakkında Bilgiler

Ülkemizin en güzel yerlerinden birisidir Olympos. Doğal ve tarihi güzelliği ile herkesi büyüler. Burada tatil yapmayı ağırlıklı olarak gençler tercih eder ya da kendini genç hissedenler. Eğer doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız ilk tercihiniz mutlaka Olympos olmalıdır.

Olympos’ta Ne Yapılır? 6

Hem tarihi doya doya yaşarsınız hem de tarihi güzelliği karşısında büyülenirsiniz. Öyle ki bu büyü sadece yerli turist ile sınırlı kalmaz aynı zamanda yabancı turistlerinde büyük ilgisini çeker. M.Ö 2 yüzyılda bulunan Likya Antik Kentlerinden biridir Olympos. Kalabileceğiniz harika bungalov evleri, büyüleyici plajları ile sizi karşılar. Bu eşsiz doğayı keşfetmekten inanılmaz keyif alacağınıza eminim. Antalya’da Akdeniz iklimi olduğu için yaz kış gelip burayı ziyaret edebilirsiniz.

Olympos’ta Gezilecek Yerler

Olympos Antik Kenti

Bey dağları milli parkı içinde yer alan Olympos Antik Kenti, eskiden liman olarak kullanılan bir ticaret merkezi imiş. Hatta rivayete göre bu bölgeye sık sık korsan saldırıları oluyormuş. Günümüzde ayakta kalan pek fazla yapısı bulunmuyor daha çok yıkıntı durumunda diyebilirim.

Olympos’ta Ne Yapılır? 7

Olympos Antik Kentinde eski çağlardan bugüne kalan birden çok yapının kalıntılarını inceleyebilirsiniz. Eğer bir müze kartına sahipseniz mutlaka gitmenizi öneririm. Adeta tarih kokan bu antik kent hepinizi büyüleyecektir.

Olympos Antik Kenti, nehrin iki yanında görülen mezar ve kalıntılara sahip. Aynı zamanda etrafında defne ve böğürtlenler var. Bu vadinin denize açılan yerinde, taşlıklı nefis bir plaj var mutlaka oraya da uğramayı unutmayın. Çünkü oradan Olympos manzarasını izlemek sizi çok etkileyecektir.

Yanartaş

Çıralı yakınlarındadır Yanartaş. Yılın her döneminde ziyaret edebilirsiniz. Herhangi bir ücreti bulunmuyor. Hikayesinin ta antik zamanlara dayandığı söyleniyor. Volkanik bir yamacın farklı yerlerinde yılın her döneminde yanmaya devam ettiği anlatılıyor. Yanartaş’a gidebilmek için antik patika yoldan yaklaşık yarım saat kadar yürüyüş yapmanız gerekiyor.

Olympos’ta Ne Yapılır? 8

Duyduğuma göre mitolojik bir hikayesi de varmış Yanartaş’ın. Antik çağdan beri hiçbir şekilde sönmediğine inanılıyor. Bir inanca göre son nefesinde bile ağzında ateş püskürten bir varlığın olduğuna inanılıyor. O zamandan bu zamana yanan ateşin hiç sönmemesini bu hikayeye bağlıyorlarmış. Yanartaş’ın bu büyüleyici manzarasına hayran kalacağınıza eminim.

Olympos Plajı

Olympos Antik Kentinin sahil kısmı çakıl taşlı Olympos Plajına ev sahipliği yapıyor. Deniz kaplumbağaları ve caretta carettaları ile ünlü bir plajdır. Türkiye’nin doğası korunmuş, en temiz plajı olduğunu söyleyebilirim.

Olympos Plajındaki deniz, dağlardan gelen akarsu ile birleşiyor ve bu bölgedeki su daha serin oluyor diyebilirim. Denize girmek için harika bir alternatif olduğunu söyleyebilirim.

Likya Yolu

Dünyanın en güzel ve en uzun yürüyüş yollarından biridir Likya Yolu. Yılın her dönemi rahatlık ile yürünebildiği için Olympos’ta doğa ve yürüyüş turları devam ediyor. Yürüme yolundaki harika manzaralar eşliğinde yürümek gerçekten çok eşsiz bir duygu diyebilirim.

Likya Yolunun isterseniz hem gidiş rotasını hem de dönüş rotasını yürüyebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize bırakılıyor. Eğer bu yolun tamamını yürümeye karar verirseniz yaklaşık 5 km  yürümüş olacaksınız yani nereden bakarsanız yaklaşık 4 saate takabül edecek.

Olympos’ta Ne Yapılır? 9

Adrasan

Adrasan Olympos’un 8 km güneyinde yer alıyor. Antalya’nın en kumsallarından biri olduğunu söyleyebilirim. Hatta kasabanın da en çekici yeridir. Asrasan’da çok sayıda otel ve pansiyon bulunur. Bu tatlı kasabada hangisinde kalırsanız kalın içiniz rahat olsun. Sonunda bu güzel kasabadan memnuniyet ile ayrılırsınız.

Suluada

Antalya’nın Maldivleri diye anlatıldığını mutlaka sizlerde duymuşsunuzdur. Suyunun muhteşem bir turkuaz rengi vardır. Kumsalı bembeyazdır. Suluadaya gittiğini zaman kendinizi bambaşka dünyalarda hissedebilirsiniz. Bunun yanında harika tekne turları var. Denizin ortasında olan bu adanın şifalı olduğu da söyleniyor.

Kaldığınız pansiyona bu turlardan birine katılmak istediğinizi söylediğiniz zaman hemen rezervasyon oluşturuyorlar. Fakat çok talep olduğu için en az iki hafta önceden ayarlamanızı tavsiye ederim.

Olympos’ta Yapabileceğiniz Aktiviteler

Yamaç Paraşütü

Olympos’ta yamaç paraşütü Adrasan’da yapılıyor. Tabi hava şartları müsait olduğu sürece diyebilirim.  Uçuşun ortalama süresi 20 dakika oluyor ve tabi ki pilot ile uçuyorsunuz. Fiyat olarak 500, 600 tl civarı diyebilirim ama eğer fotoğrafta çekilmek isterseniz biraz daha ücret artıyor. Ama bence yamaç paraşütü keyifli bir aktivite. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Kaya Tırmanışı

Olympos kaya tırmanışı ülkemizdeki en iyilerden biri diyebilirim. Bu bölge yaklaşık 400 kadar tırmanış noktası bulunuyor. Türkiye’de doğa ve tarih turizminin kaya tırmanışı ile buluştuğu tek nokta bile olabilir. Eğer hiç kaya tırmanışı yapmadıysanız ilk olarak bir eğitimden geçiriliyorsunuz. Daha sonra size uygun olarak belirlenen noktalardan tırmanışa başlıyorsunuz kaya tırmanışında en fazla 6 kişi olabiliyorsunuz bunu da unutmayın. Ona göre planlamanızı yapmanızı tavsiye ederim.

Olympos’ta Ne Yapılır? 6

ATV Safarisi

Bu ATV safarisi günde 3 defa yapılıyor. Sabah 10 gibi başlıyor en son öğleden sonra 6 gibi sonlanıyor. Dere yolundan başlayıp köy sokaklarını gezerek 1 saatlik harika bir tur yapabilirsiniz. 6 adet ATV bulunuyor. Önde rehber eşliğinde, kurallara uyarak nefis bir gezi yapabilirsiniz. Çok eğleneceğinize eminim. Denediğinize değecek bir aktivite kesinlikle.

Tüplü Dalış

Dalış yapacağınız en ilginç yerlerden biri bence Olympos. Akdeniz’in eşsiz zenginliğinde dalış yaptığınızı hayal etsenize. Çok heyecanlı değil mi? Bir yanda caretta carettalar, bir yanda alabildiğine fazla çeşit deniz canlısı. Bu duygu tarif edilemez kesinlikle.

Eğer bir dalış eğitiminiz yoksa bir eğitmenden dalış eğitim alabiliyorsunuz hemen orada. En fazla 5 metre derinliğine yarım saat kadar dalış yapmanıza izin veriliyor. Tüplü dalış noktalarının çoğu Adrasan bölgesinde oluyor. Bence bu aktiviteyi de listenize eklemelisiniz.

Tahtalı Teleferik Turu

Çoğunlukla otelinizden öğleden sonra alınıyorsunuz ve Tahtalı Teleferik Turunun yapıldığı yere götürülüyorsunuz. Özel bir rezervasyon gerekmiyor çünkü günlük turlar mevcut. Teleferik ile 15 dakikada zirveye çıkarılıyorsunuz. Sonrasında isterseniz oradaki trekking yolunun bir kısmını yürüyerek manzarayı seyredebilirsiniz. 1 saatlik süre veriliyor size bu unutmayın.

Olympos Tekne Turları

İki farklı noktaya geziler düzenleniyor. Bunlardan birincisi Suluada Tekne Turu, saat 10 gibi hareket ediyor ve suluadaya gidiyorsunuz. İlk olarak turkuaz plajına gidip 1 saat kadar bir süre yüzmenize izin veriyorlar. Sonrasında mavi mağara ziyareti gerçekleşiyor. En son Amerikan ve Fener koylarında yüzme molası verip saat 17 sularında geri dönüşünüzü gerçekleştiriyorsunuz.

Kekova Tekne Turu, saat 8 gibi Olympos’tan hareket ediyorsunuz. Öncelikle Gökkaya koyu, Noel Baba Kilisesi ve son olarak da Myra antik kentini ziyaret edip gezinizi tamamlıyorsunuz. Kekova turu bu şekilde son buluyor. Tekne turlarında çoğunlukla salata, makarna ve balık servisi yapılır. Çay ücretsiz oluyor. Aynı şekilde meyve ikramı da yapılıyor. Olympos’ kadar gitmişken tekne turu yapmadan dönmemenizi tavsiye ederim.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir